Project Description

Project Value: £600k
Client: Barnes
Architect: Witherford Watson Mann

WJL were appointed by Barnes Construction for the restoration and extension of the Old Court to include the River Room Café at Clare College, University of Cambridge.

We provided bespoke joinery throughout the build including panelling and traditional doors as well as fitted and loose furniture, all in European oak. Our experience of developing unique installation methods and turning concepts into reality proved to be very useful.

Our doorsets were manufactured using traditional joinery methods. We worked extremely closely with architects and consultants alike to ensure fire and acoustic performances were maintained without compromising the design.

 

 

 

 

 

 

 

Witherford Watson Mann were extremely thorough and often our challenge would be to ensure, through our own methods, we were able to provide the aesthetic required by the overall design.

The site was incredibly restricted – it had been described as “trying to build a ship inside a bottle”. A well run construction site was essential and Barnes Construction’s experience with the University’s colleges was crucial. The quality of the overall finish from all trades made the project what it is.

The new works have created the new River Room Café, kitchen and access stairs and lifts which will make the university’s Old Court fully accessible for the first time in its history.

To enquire about our bespoke furniture design, doorset installation, or general joinery work for your next project, please contact a member of our team.